zondag 16 september 2007

Controle Vu 13 september

Op donderdag 13 September hadden wij dames Abma weer een dagje Amsterdam op de agenda staan.
Maar eerst even op ziekenbezoek in het Gemini ziekenhuis in Den Helder en natuurlijk moesten we nog even langs de Mac Donalds ('s ochtends om 11.30 uur!).
Om 12 uur moesten we in de trein stappen om op tijd in Amsterdam te zijn. Daar aan gekomen zijn we eerst langs Ingrid, de kinderpsychologe, gegaan. Daar praat Wendy dan tijdens het doen van een spelletje.
Vervolgens langs Dokter Nagelkerke, de kinderlongarts. Hij was tevreden. Wendy was wel weer wat afgevallen, maar dat mag wel, omdat ze erg veel was aangekomen door de prednison. Zoals altijd werd er een sputumkweek afgenomen. Haar lengte is nu 127 cm en ze is 27,4 kg.
Helemaal aan de andere kant van het ziekenhuis moet Wendy voor het longfunctie-onderzoek zijn. De FEV1 is 27%.
Met de uitslag weer terug naar de poli. De waarden zijn ongeveer gelijk aan die van de vorige keer, dus is iedereen tevreden en mogen we weer gaan. We hoeven pas over 4 weken weer terug.

Kunstwerk "longen"
Dinsdag 11 September was er een kunstenares in de klas bij Wendy, Carla Rombouts. Zij vroeg de kinderen een tekening te maken van iets wat ze graag zouden willen hebben of van iets wat ze al hadden. Daarna werd de tekening met carbonpapier op linoleum gezet. De afbeelding moest vervolgens uit gegutst worden en tot slot werd er een afdruk gemaakt.


En zie hier het resultaat van Wendy.