zaterdag 12 juli 2008

zaterdag 12 juli 21.00 uur foto 1Ik wilde al heel lang foto's op dit blog zetten, maar helaas ben ik niet zo heel handig met de computer. Dus lukte het steeds niet op de manier die ik wilde, namelijk de foto's allemaal apart via een link op de pagina. Nog steeds is dit niet gelukt, dus doe ik het nu maar op de omslachtige manier. Deze foto is op 7 Maart 2008 genomen, 3 dagen na de operatie, op de kinderIC. Verpleegkundige Johanna is bezig met een infuus van Wendy. Dit vindt ze niet echt prettig. Rechts achter Wendy zie je alle infuuspompen.

zaterdag 12 juli 21.00 uur foto 28 maart 2008. Wendy is van de kinderIC af en ligt nu op M4 op kamer 10. Dat is even wennen, maar hier is het rustiger en je hebt meer privacy. Maar je hebt ook geen verpleegkundige meer die er altijd voor je is. Vinden jullie de kamer ook zo saai? Nou kijk straks maar is, hoe hij er na een paar weken uitziet! Op de grond staan de vochtopvangers van de drains. En voor het gordijn hangt de computer waar ik dit blog steeds mee heb bijgewerkt.

zaterdag 12 juli 21.00 uur foto 39 maart 2008, 5 dagen na de operatie. Er zijn al 3 drains (rode plekken in het midden) uit. De twee blauwe slangen zijn de vochtdrains. Het witte ding is een mik-key button, daardoor krijgt Wendy al sinds haar vierde sondevoeding rechtstreeks in haar maag. Het litteken is al vanaf het begin heel erg netjes.

zaterdag 12 juli 21.00 uur foto 4


11 maart 2008. De laatste drainen zijn eruit! Nu resten alleen nog 1 infuus, de saturatiemeter (dat rode lichtje, meet het zuurstofgehalte in het bloed) en de sondevoeding via de mik-key button.

zaterdag 12 juli 21.00 uur foto 5


11 maart 2008. De cliniclowns mochten helaas niet naar binnen, omdat Wendy in barriëre ligt. Maar evengoed brengen ze ons aan het lachen!

zaterdag 12 juli 21.00 uur foto 6


Vanuit haar kamer konden we vaak de traumahelicopter zien voorbij vliegen.

zaterdag 12 juli 21.00 uur foto 75 April 2008. Wendy in opperbeste stemming. Als ik haar nu zo zie, realiseer ik me dat dit nog maar 3 maanden geleden is. Hier woog ze nog ongeveer 20 kg. Gelukkig is haar gewicht nu bijna 27 kg en dat ziet er heel wat beter uit.

zaterdag 12 juli 21.00 uur foto 8


Deze foto is gemaakt op 5 April 2008. Toen lag Wendy op kamer 10 op M4. Zoals jullie natuurlijk al zien is de kamer behoorlijk opgefleurd met al die honderden!!!!!! kaarten. Het was echt overweldigend dat ze echt ELKE dag post heeft gekregen. Terwijl ze ruim drie maanden in het ziekenhuis heeft gelegen. Dat heeft Wendy, maar ons ook ontzettend goed gedaan.

zaterdag 12 juli 21.00 uur foto 9


En nog eens kaarten!

zaterdag 12 juli 21.00 uur foto 10Op 23 april 2008 is het Teddybeer Hospitaal, in de blauwe patio van het UMCG, speciaal geopend voor alle patiëntjes van het UMCG. Ze kunnen hier met hun zieke knuffel komen en gaan dan samen met echte dokters de knuffels beter maken. Als eerst natuurlijk een gesrek met de arts. Wat is er aan de hand met de knuffel. Wendy heeft haar hondje mee genomen. Hij heeft pijn in zijn poot. Hij is namelijk van de trap gevallen.

zaterdag 12 juli 21.00 uur foto 11


Een röntgenfoto moet uitsluitsel geven. En helaas is de poot gebroken. Dit betekent dat er gips om heen moet.

zaterdag 12 juli 21.00 uur foto 12


Geheel in tenue helpt zuster Wendy op zeer professionele manier om de poot te voorzien van gips. Zodat deze kan herstellen van de breuk.

zaterdag 12 juli 21.00 uur foto 13


Gelukkig is alles weer goed gekomen met het pootje. Inmiddels is het gips er af en kan hij zijn poot weer goed bewegen.

zaterdag 12 juli 21.00 uur foto 14De bingo! Veruit de favoriete bezigheid van Wendy in het UMCG! En op 16 mei zat ze (links) samen met Dean (rechts) en June (zusje van Dean,met het roze shirt) aan de bingotafel. Om de beurt een getal oplezen en June mocht de ballenbak bedienen. De sieradenkist van Wendy puilt uit. Elke keer als ze een prijs mocht uitkiezen, koos ze oorbellen.

zaterdag 12 juli 21.00 uur foto 15Verpleegkundige Mariska en ik klaar om Wendy te begeleiden naar de OK voor een bronchoscopie op 17 mei 2008.

zaterdag 12 juli 21.00 uur foto 16


Hoe zo helemaal lek geprikt!!!????

zaterdag 12 juli 21.00 uur foto 17Jawel, ook in het ziekenhuis moet je naar school. Als je er toe in staat bent tenminste. Wendy vindt juf Gerdien echt heel aardig. En niet alleen maar omdat Wendy altijd mocht zeggen wat ze gingen doen. Dat was overigens altijd topografie. Omdat Wendy in barriëre lag, kwam de juf bij Wendy op haar kamer. Elke dag een uur, maar als dat te veel is dan stopt ze eerder. Vaste prik na de les was altijd het lezen van de post, deze werd net voor of tijdens de les bezorgd.

zaterdag 12 juli 21.00 uur foto 18


Al drijvende op de spagetti lekker bewegen. Heerlijk en minder vermoeiend dan op het droge.
De bodem van het bad kan in hoogte worden versteld. Zo kan Wendy in bijna het hele zwembad staan.
Ook is het bad voorzien van een jetstream, deze veroorzaakt een lekkere stroming. Op die stroming kan je je lekker laten meesleuren, maar er tegen in lopen of zwemmen is een stuk lastiger.

zaterdag 12 juli 21.00 uur foto 19Dit is nu Meta, de fysiotherapeute. Helaas staat ze niet leuk op de foto, maar bij gebrek aan een betere heb ik hem toch maar gebruikt.

zaterdag12 juli 21.00 uur foto 20

Kijk eens wat een attributen. Wendy vindt de spagetti, dat groene ding om haar heen, heel erg fijn. Het vervangt de oude armvleugeltjes. Ook de hoepel om doorheen te duiken en de ringetjes die naar de bodem zinken, die je dan vervolgens weer moet opduiken zijn erg gewild.Zo het was wat omslachtig, maar dat heb je als je niet zo handig bent.
Woensdag weer voor controle, dus dan weer een nieuwe update.