woensdag 9 april 2008

woensdag 9 april 20.30 uur

De sondevoeding wordt vandaag verhoogd van 1400 ml naar 1500 ml per etmaal. En vanaf morgen gaan we overdag drie porties geven en 's nachts continu. De porties worden 350 ml per keer. We beginnen met de porties rustig te geven (per portie ongeveer 3,5 uur!) en gaan dan steeds de tijd verkorten naar ongeveer 50 minuten per portie.

Mevr. Geluk, de diabetesverpleegkundige, bracht vandaag nog allerlei informatiemateriaal. Dit is echt info-materiaal voor kinderen, zodat Wendy het ook snapt.
Ze heeft aan Wendy aan de hand van een tekening uitgelegd wat suikerziekte is. Nu kan Wendy zich een voorstelling maken wat er niet goed gaat in haar lijf.

Met de fysio zijn we met de kaart voor Bjorn in de hand naar de postkamer gegaan. En wat blijkt, er is gewoon niemand in de postkamer! Toen heb ik na de fysio de kaart maar even afgeleverd bij de thorax IC. Later las ik op zijn blog, dat hij nu ergens anders ligt. Maar het zal wel goed komen. Wendy heeft vandaag stevig de pas er in, wat goed zeg!

Nu wachten we helaas op de afdelingsarts. Het infuus doet zeer en er moet dus een nieuwe in. Wat een vervelende afsluiting van de dag, maar we moeten maar denken dat we daarna lekker kunnen gaan slapen en anders was het denk ik een lange en voor Wendy vervelende nacht geweest.
Ik vind het altijd erg knap van Wendy dat ze het gelijk zegt als het infuus pijn gaat doen. Ze weet wat er dan moet gebeuren. En aan de andere kant weet ze ook wat er gebeurt als ze niets zegt. Maar voor zo'n meid van 10 jaar vind ik het echt dapper!

Bloeddruk is vandaag al beter!
Gewicht praten we maar niet over.
Bloedsuikerprikken is een eitje. Alleen heb ik Wendy al twee keer geprikt zonder dat er een druppel bloed komt en dat is wel lullig. Maar we hebben nu wel de juiste diepte gevonden voor de naald.

Vanmiddag waren er twee gochelaars. Er kwam er een bij Wendy op de kamer en hij liet een klein trucje zien.
De rest hebben we via de tv gevolgd.