vrijdag 14 maart 2008

vrijdag 14 maart 20.00 uur

Na een dag van regelmatig het bed verlaten ligt Wendy nu moe in bed naar de tv te kijken.
Ze heeft vanmiddag heel even op msn gezeten, maar op het toetsenbord moet je nog al hard drukken. Daarom was Wendy er zo mee klaar. Misschien in de loop van de dagen dat het beter gaat.

Vanmiddag was er een bingo. Kevin zat aan de bingo-tafel en was zo op UMCG tee vee! En Wendy heeft een mooie disney drinkbeker gewonnen. Ze kon op haar kamer via de tv de bingo volgen en bij een bingo kan je dan bellen.

Wendy kijkt uit naar de visite van komend weekend. Weer andere gezichten zien dan alleen die van je vader, moeder en je broer. Af en toe krijgen we even visite van een vader die ook in het Ronald MC Donaldhuis verblijft met zijn gezin.
Dan praten we even bij over de gebeurtenissen van de dag. Het is fijn om met 'lotgenoten' te praten, je hebt hoewel je allemaal wat anders meemaakt, toch het gevoel dat je iets samen deelt. Je zit allemaal toch min of meer in het zelfde schuitje.

Ik kruip zo lekker onder de wol, tot morgen.

vrijdag 14 maart 11.30 uur

Het is alweer vrijdag! Wat gaat de tijd toch snel, zelfs hier in het ziekenhuis.
Eerst even wat vragen beantwoorden:
- Ninamarije: Wendy heeft je kaart gekregen.
- Juf Aya: Het antwoord op het raadsel is een brievenbus. Kevin heeft het echt niet voor gezegd.
- Juf Marian: Wendy heeft op dit moment 105 kaarten!!!!!!!

Vanochtend heeft Wendy voor het eerst weer een pyama aan gehad. Dit voelde heel raar aan zei ze.
Ze heeft ook al om "haar bootje" heen gelopen.
En we zijn voor het eerst naar de longfunctie gegaan. Spannend! Met haar eigen longen blies Wendy met heel veel moeite een FEV1 van 26%, dit is de hoeveelheid lucht die je in 1 seconde kunt uitblazen. Nu met haar nieuwe longen, blies ze ook 26 %. En nu maar aansterken en oefenen. We zullen zien hoe ver ze komt.
Dit betekende ook gelijk dat Wendy voor het eerst van haar kamer af mocht, even wat anders zien.