woensdag 14 mei 2008

woensdag 14 mei 19.00 uur

In plaats van de bingo was er vanmiddag een optreden van de musicalgroep "Kick". Dat was een heel leuk optreden met liedjes van Stevie Wonder, en liedjes uit de musicals the Wizz, Chicago en Tarzan.

Maar ondertussen hadden we nog niets van de doktoren gehoord.
Eindelijk om 16.45 uur kwam de afdelingsarts met de mededeling dat Wendy vannacht een kastje krijgt die de CO2 , hartslagfrequentie, saturatie en ademhalingsfrequentie meet. Dit wordt de hele nacht gemeten en vervolgens wordt er morgenochtend direct als ze wakker wordt bloedgeprikt, zodat ze het CO2 gehalte in het bloed kunnen bepalen.
Ze willen kijken of Wendy 's nachts goed genoeg adem haalt, zodat ze niet te veel CO2 opstapelt gedurende de nacht. Want als dat wel het geval is, kan je daar dus last van hebben en duurt het een tijdje eer dat weer bijgetrokken is. En omdat wendy 's ochtends meestal slechter is, willen ze dit nakijken.

Wendy heeft de hele dag in de rats gezeten, of wat de doktoren wel van plan zijn. Nou dat valt dus wel mee. Vannacht met een neusbrilletje en saturatiemeter slapen en bloedprikken. Al hoe wel dat laatste haar nu de meeste zorgen baart, omdat het vanmorgen wat lastig ging.

Er kwam een mevrouw het kastje brengen en de uitleg gegeven over de test. Dat is allemaal niet zo moeilijk.
Nou heet deze mevrouw van Popta! Een zwager van mijn schoonvader heette ook van Popta.
Dus wie weet zijn we wel in de verte familie. In haar familie komen ook Abma's voor.
Wat een toeval zeg!

woensdag 14 mei 12.00 uur

Ik had vanmorgen op tijd al de medisch maatschappelijk werkster gebeld voor een laptop. In de hoop dat we dan aan het einde van de dag een laptop zouden krijgen, als er een beschikbaar zou zijn. Maar al 5 minuten later stond ze al met laptop en al in onze kamer!!
Ze vertelde dat ze graag de laptops rondbrengt, maar dat ze er geen verstand van heeft. Maar na enig proberen is het gelukt om verbinding te krijgen met de provider.
Dus ik kan weer heerlijk op de kamer de site bijhouden en dan kan ik alle berichten voorlezen aan Wendy.

De morgen is voor Wendy niet zo heel soepeltjes verlopen, af en toe wat spugen omdat "het in de weg zit in haar keel" en een prikzuster die met de naald blijft poeren in haar arm.

Gewicht: 21,5 kg

En nu wachten op de artsen, wat gaan ze doen om Wendy fitter te krijgen.
We houden jullie op de hoogte zodra we wat horen.