dinsdag 18 maart 2008

dinsdag 18 maart 20.00 uur

Weer aardig geslapen, maar Wendy haar saturatie was wat aan de lage kant (91-95).

Familie Klein: Heel erg leuk als jullie langs komen!

Familie Bagchus: Ja hier wordt het huis Anubis zeker gevolgd, wat is het spannend!
Kevin kijkt hier soms ook mee, wat moet hij anders. Maar hij volgt het niet echt.

Ik vind trouwens dat Kevin het heel goed doet hier. Maar er is vaak ook niets aan voor hem. Gelukkig heeft hij goed contact (ja, laat dat maar aan hem over) met en aantal medebewoners van het Ronald MC Donaldhuis. Hij wil natuurlijk ook aandacht van ons en dat is vaak best lastig. Want wij willen graag bij Wendy blijven om bv een arts te spreken, maar die komen niet op vaste tijden. En hij kan zijn energie niet echt kwijt. Ik ga vandaag kijken of we de Martini toren kunnen beklimmen.

Het extra vocht via het infuus is weer gestopt, ze moet nu de 2 liter binnen krijgen via de mond of via de sonde.

Gewicht vandaag 20,3 kg.

Wendy krijgt vanaf vanmiddag andere sondevoeding. Ze heeft nog steeds erge diaree en het blijkt uit de analyse van haar ontlasting dat ze haar voeding momenteel slecht verteerd. Daarom krijgt ze nu Peptisorb. Dit is een voeding die als het ware al een beetje is voor verteerd. Verder heeft ze nu een lactose beperkt dieet, dit houdt in dat ze niet te veel zuivelproducten mag.

Vanochtend was er weer een groot moment, o nee het waren er twee!
Ten eerste: het laatste infuus is er uit!!!!!!!
Ten tweede: Wendy heeft een heel rondje over de afdeling gelopen!!!!!!

Een gesprek met de arts was snel geregeld. We hebben een gesprek gehad met kinderlongarts meneer Rottier, samen met de afdelingsarts, de co-assistent en de verpleegkundige van dat moment. Hier uit bleek dat het qua transplantatie goed met haar gaat, maar dat ze nu aan haar conditie (lees gewicht en spieren) moet gaan werken.
Dit betekent dat wij waarschijnlijk op z'n vroegst over twee weken naar huis kunnen.
De foto blijft steeds gelijk. Daar is nog steeds die plek te zien die niet goed vol lucht zit. Dit komt waarschijnlijk doordat het middenrif (dit zit tussen de longen en de buik-inhoud) niet goed werkt aan die kant. Het kan zijn dat door de operatie de spier die zorgt voor het middenrif is gekneusd, beschadigd of kapot is. Dit wordt in de loop van de tijd bekeken d.m.v waarschijnlijk een echo of i.d..
De longfunctie viel wat tegen, maar dit komt doordat Wendy nog niet veel blaas-kracht heeft. Dit moet in de loop van de tijd beter worden.
Verder vertelden ze dat de weerstand van Wendy zeker de eerste 6 maanden, maar eigenlijk voor altijd, laag is. Dit betekent dat we altijd op ons hoede moeten zijn voor eventuele gevaren, b.v mensen die verkouden zijn of een virusinfectie hebben.
De lage saturatie van vannacht is waarschijnlijk te verwijten aan een slijmplug die een stukje long afsluit, dit is een kwestie van het slijm ophoesten.

Juf Aya, Wendy zei gisteren toch dat ze graag een woordbouw-blok en haar topo hier wilde? Laat nou vandaag de juf van de ziekenhuis-school langs komen. Ik dacht gelijk, leuk voor Wendy! Maar daar zat ik weer eens naast. Ze zag dit niet zo zitten. Maar ja het breekt ook zo lekker de dag en dan raakt ze niet te veel achter op. Dus het moet toch maar.

Ik ging onder de middag met Kevin de stad in, we zouden onder andere de martinitoren beklimmen. Het was mooi helder weer. Maar helaas Kevin had toch geen zin, misschien zag hij wel op tegen al die traptreden?!
Dan maar door de stad gelopen en (weer) langs de mac.

Wat een verhaal vandaag zeg. Maar na de dip van gisteren, zijn we nu weer op de rit. We weten waar we aan toe zijn en dat is fijn.