donderdag 8 mei 2008

Donderdag 8 mei 22.30 uur

1000X excusses!!!!!!!!!!Gisteren lag ik in bed en dacht, o jee, weer niets op de site gezet. Maar hier komt het hele verhaal.


Dinsdagmorgen zijn we om ongeveer half elf vertrokken. De eerste bolus sondevoeding zat er toen in samen met alle medicijnen voor de ochtend. De kamer is nu zo ontzettend kaal, dat we er niet langer willen blijven.
Alle baggage past nog maar net in de auto. Maar onze auto deed het na 9 weken stil staan in 1 keer!
De terugreis verliep vlot en het weer was prachtig.
Na de plaspil van vanochtend had ik veel plasstops in gedachten, maar dat werd er maar 1 op de afsluitdijk.
Boot half 1 werd erg haasten, maar Wendy kon het niet laten om toch te vragen of we nog langs de MC Donalds gingen. Dat konden we natuurlijk niet weigeren, dus Wendy heeft zich laten verwennen op een happy meal!
Het werd dus boot half 2. Helaas konden we niet meteen naar huis, maar moesten we eerst langs Den Burg om bij de apotheek nog iets op te halen.
En toen konden we eindelijk richting De Cocksdorp!!!!!
Daar werden we op gewacht door de familie van Boven, Finjella, Mike en Sterre. De kamer was feestelijk versierd en oma en opa hadden taart in de koelkast gezet. Eindelijk weer een lekker bakkie senseo voor Jan.

Petra nam Wendy mee naar boven om iets te laten zien. Ze hadden in het ziekenhuis steeds gezegd, dat ze geen kadootje kreeg, want dat was te groot om mee te nemen. Komen we boven aan ........................
hebben we gewoon een HELE NIEUWE BADKAMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dat was janken geblazen. Wat ontzettend mooi! En we hebben nu een wc boven. Jullie moeten weten dat we daar al een jaar mee bezig zijn bij de gemeente. Maar dat ging niet lukken. Dus ging ik iedere nacht soms wel twee keer met Wendy, met sondevoedingspomp, op mijn rug de trap af naar beneden. Ondertussen hebben we wel sinds januari een traplift. Een wc boven werd niet vergoed, alleen een po-stoel via de PGB. Nee, dat is lekker. Wendy 's nacht te poepen op de po-stoel een grote boodschap doen en dan van de stank over d'r nek gaan. Dus dat was geen optie.
Marcel en Petra hebben toen het idee gekregen om ons te verrassen met een wc boven, als we terug zouden komen uit Groningen. Van het een kwam het ander en zo heeft Marcel het project uitgebreid tot de hele badkamer. Er zijn een aantal bedrijven en vrienden die belangenloos hebben mee gewerkt om tot dit schitterende resultaat te komen!
- RAB bouwmaterialen
- Installatiebedrijf Oele
- Tegelzetbedrijf Rosano
- Garage Dros (Edwin en Gea)
- Bruin & Weijers
- Firma van der Linde (Erwin, Cobi, Willem en Annemarie)
- 't Bikkelement (Joke en Gerard)
- Bert Assink
- Ron de Graaf (Oele)
- Schildersbedrijf Graaf (De Cocksdorp)
- Heit en mem Abma
- Ruurd en Anneriet Abma
- Jack en Erica Knol
En last but not least: Petra en Marcel van Boven
Maar er moest een nieuwe afvoer worden gemaakt voor de wc en die loopt door onze wc beneden, dus hebben ze deze ook gelijk aangepakt!
Wij willen iedereen die heeft meegeholpen aan de realisatie van deze onwijs gave verrassing dan ook echt heel hartelijk bedanken. Het is echt een uitkomst deze wc boven en we hebben er dan ook al dankbaar gebruik van gemaakt, zoals jullie zullen begrijpen!
Wat een instantie, als de gemeente, niet lijkt te begrijpen, dat begrijpen deze lieve mensen allemaal wel. En dat is hart verwarmend.
Jullie begrijpen dat ik nu wat langer onder de douche sta als strikt noodzakelijk, maar ik raak niet uitgekeken!

's Avonds kwamen heit, mem, anneriet en Ruurd nog even gezellig langs.
Maandagavond om half 11 kwam de meneeer van UMCG teevee bij ons langs om de film voor Wendy af te leveren. Er was vorige week een busje met 5 vrijwilligers uit het UMCG afgereisd naar Texel, om voor Wendy een film te maken van mensen die ze mist, zoals familie, de buurtjes en school. Deze film had Wendy vanmiddag al bekeken met Robin, Naomi en Kevin. Maar 's avonds hebben we 'em met z'n allen nog een keer bekeken.
Hij is erg leuk geworden, als we Dinsdag weer terug gaan nemen we hem mee, als we jullie dan weer missen kunnen we jullie toch weer zien!

Na een lange en vermoeiende dag hebben we heerlijk in onze eigen bedjes geslapen, als rozen!

Het is nu ook al weer laat, dus ik stop er nu mee en zal morgen weer verder vertellen. Het gaat met Wendy redelijk, maar het houdt niet over. Ik zal jullie er morgen meer over vertellen.