donderdag 6 maart 2008

donderdag 6 maart 17.30 uur

En dat is een infuus minder! Het infuus in haar rechter schouder is er zojuist uit gehaald. Met dit infuus werd niets meer gedaan, alleen maar de druk meten in het bloedvat. En dat is niet meer nodig.

Wendy heeft net van de verpleegkundige (zuster schijnt ouderwets te zijn) een tv gekregen. Ze ligt nu naar Otje te kijken. Dat is weer even iets anders.

De arts liet ons de foto's zien van haar borstkas. De foto van vandaag ziet er beter uit dan die van gisteren. Toen was er wat vocht op te zien. Nu is dat al flink wat minder, mede door een plaspil.
Ook zagen we dat er geen ijzerdraad om haar borstbeen zit. Dus deze is niet doormidden gegaan. De arts die we nu hebben gesproken, heeft haar niet geopereerd, dus ze wist niet precies hoe en wat. Maar ze hebben haar ribben waarschijnlijk gespreid.

Wendy was heel blij met alle post (12 kaarten vandaag!) en het mooi kunstwerk van de klas (dat hebben jullie snel en heel mooi gedaan!!). We moesten alles voorlezen. Hartstikke bedankt!!!!!!!!!

Donderdag 6 maart 15.00 uur

Wendy heeft vannacht niet zo heel lekker geslapen. Dus we waren al snel bij d'r.
Ze moest van de nachtzuster alles zelf doen. Nou dat is niets voor Wendy!

Vanochtend om 8.45 uur zijn er al drie drains uit gegaan. Het verwijderen van hechtingen en pleisters was vervelender dan het uit trekken zelf. Wendy vond dit super eng, wat gaat er gebeuren en zal het pijn doen? Gelukkig is het weer gedaan.

De morfine is weer gedeeltelijk op continu gezet, zodat ze niet eerst pijn hoeft te voelen en dan pas kan drukken. Dit werkt goed, ze heeft daarna niet meer op de knop gedrukt.

Nu ligt ze lekker te slapen, en dat is hard nodig, ze is echt moe.
Maar ze is echt een kanjer, ze doet het zo goed!!!!!
Wat wel heel raar is, is dat ze zelfs geen zin heeft in tv kijken. Dit heeft ze de afgelopen tijd zoveel gedaan en nu heeft ze zelfs daar geen zin in.
Gelukkig had Johanna, de zuster, wel een boekje van Pinkeltje. Dat lees ik zo nu en dan voor.
Of we masseren haar voeten, dat vind ze ook heel fijn.