zondag 30 maart 2008

zondag 30 maart 20.30 uur

De rest van de dag is rustig verlopen. De dosis van de insuline is wel wat omhoog gegaan, maar dit is even uitzoeken hoeveel ze nodig heeft.

Hiske en Peter zijn langs geweest. Nou Margreet, we hebben het memoriespel van het huis Anubis gespeeld. Maar dat valt nog niet mee. Je moet bij dit spel niet twee, maar drie gelijke plaatjes zien te vinden. En zoals je wel kunt verwachten, won Wendy het spelletje.

Oma van Demi: Het is fijn om te horen dat Demi weer echt mee kan doen met alles. We hopen dat het bij Wendy ook zo zal zijn. Want het is maar niets als je je kind steeds meer de aansluiting ziet missen met zijn of haar leeftijdsgenoten.

Opa en oma Suiker: We hebben jullie reactie ontvangen! De aanhouder wint. We wensen jullie allemaal veel plezier a.s. vrijdag!

Anneriet: Helaas is door de gebeurtenissen van de afgelopen dagen het horloge nog niet af, maar als ik Wendy zo vandaag weer zie opknappen, denk ik dat we binnenkort weer verder kunnen.

We hadden van de week ook nog de echo gehad van het middenrif. Hierover heeft de dokter het volgende gezegd:
De zenuw (ik had het eerder over een spier, maar dat is dus niet zo) die vanuit het ruggemerg omhoog loopt en dan dwars door de borstkas weer omlaag gaat (aan elke kant een eigen zenuw) is tijdens de operatie opzij gehaald en weer terug geplaatst. We wachten nu 3 maanden af en hopen dat hij in de loop van de tijd weer er voor zorgt dat het middenrif weer mee gaat doen. Nu wordt een long niet optimaal benut en dat is wel jammer.

De afgelopen dagen waren niet de makkelijkste, maar door alle telefoontjes, bezoeken en reacties op de site voelen wij ons erg gesteund. Dat maakt het net weer even iets dragelijker. Iedereen echt heel erg bedankt!!!!!

zondag 30 maart 12.30 uur

Dokter Duiveman was er zo net, de waarde die duiden op afstoting waren gisteren ruim 11.
Vandaag was deze waarde 1,1.
De dokter denkt dus dat de goede beslissing is genomen.

We zijn net voor een X-thorax geweest. De dokter had andere bezigheden vandaag, dus de uitslag zouden ze hem doorbellen. Dus daar horen we later meer over.

Maar de berichten tot nu toe laten gelukkig weer een opgaande lijn zien.

zondag 30 maart 10.30 uur

Jammer..........
en zo zit Wendy weer met twee infusen.
Er is een infuus bij gekomen, omdat de suikerspiegel toch af en toe wat te hoog is. Ze krijgt nu Actonpid (of zo iets), insuline. Dit is niet blijvend, maar waarschijnlijk zolang de prednison wordt gegeven.

zondag 30 maart 9.30 uur

Hoewel we vannacht een uurtje korter hadden door dat de klok een uur vooruit ging, hebben we allebei heerlijk geslapen.
Zelfs Jan heeft wat beter geslapen!!!
Wendy heeft geen plas-stoppen gehad. Door de hoge dosis Prednison moet ze regelmatig op de bloed-suikerspiegel worden geprikt en haar bloeddruk moet ook regelmatig worden gecontroleerd. Maar dit heeft ze amper gemerkt vannacht. Ze heeft zelfs al slapende gesprayd.
De bloed-suikerspiegel was iets verhoogd, maar daalde later weer. En de bloeddruk bleef ook goed.
Ze voelt zich beter dan gisteren. En dat vinden wij ook.
Nu maar hopen dat de doktoren het daar mee eens zijn.

Wendy vertelde me vanochtend dat ze steeds tegen zichzelf zegt dat ze nu beter moet worden. Dat is echt weer Wendy. Wat er ook gebeurt, altijd er weer voor gaan en zeker niet klagen. Ze wordt nu echt vaak in haar vingertoppen geprikt, maar niet zeuren hoor. Wat een meid!

Straks weer een foto. We houden jullie weer op de hoogte als we wat meer weten.