zaterdag 26 april 2008

zaterdag 26 april 19.00 uur

Nou, we zijn weer een beetje over de ergste schrik heen.
Maar wat viel dat tegen gisteren. We hadden het alle drie even gehad.

Op vrijdag middag is het weer tijd voor de bingo, laten ze nou net tijdens de bingo binnen komen om het infuus te prikken! Dus niet, we hebben ze weer terug gestuurd, kom maar weer terug als de bingo af is. En gelukkig deden ze dat.
Na het infuus prikken is Wendy ook nog mee geweest naar beneden om te eten in het personeelsrestaurant.
Nu krijgt ze drie dagen metylprednisolon (300 mg per keer!) vroeg in de avond, zo heeft ze er het minste last van in praktische zin. Want zo lang dit loopt, en dat duurt 3 uur, moet elk kwartier de bloeddruk worden gemeten. En ze moet goed in de gaten worden gehouden, omdat er nogal wat bijwerkingen om de hoek kunnen gaan kijken. Zoals dus vorige keer de suiker.

Om afstoting tegen te gaan, krijgt Wendy drie medicijnen, Azathioprine, Tacrolimus en Prednison. Nu blijkt dus dat dat niet afdoende is. De komende dagen wordt de Azathioprine afgebouwd en krijgt ze er Cellept bij. Zodat er een nieuwe combinatie komt. En dan maar hopen dat deze combinatie voor Wendy de juiste is.

Tot nu toe gaat het goed, Wendy heeft vanmiddag een keer gespuugd. Toen was de suikerspiegel er hoog (32). Maar na wat extra insuline is hij alweer gedaald tot 11. En voelt ze zich redelijk goed.

Ik had daarnet Kevin aan de lijn, hij heeft al kaarten gehad. Ik kon aan zijn reactie horen, dat hem dat heel erg goed doet. Gelukkig komt hij in de loop van volgende week weer een tijdje hierheen. Ik kijk er nu al naar uit.
We gaan samen in het Ronald MC Donald huis naar de fitnessruimte en we gaan samen de stad in. Ik vrees dat we dan niet voorbij de Mc Donalds kunnen. Nou ja, gaan we er in de fitnessruimte maar extra hard aan de gang.

Vanmiddag kwam Bianca met haar dochtertje Nika langs. Nika heeft hier voor het eerst naar de tv gekeken en dat vond ze reuze interessant.

Sinds gisterenavond zitten we met z'n zevenen te eten. Buurman Lars mag nu ook van zijn kamer af en kan dus mee naar beneden. Als Kevin er dan ook weer is zijn de twee gezinnen weer even compleet.

Vanavond komt de eerste aflevering van Kinderen zingen met sterren, daar kijkt Wendy naar uit. Maar ook Roots komt, dus wij vermaken ons wel weer! En Margot is nu onze verpleegkundige en dat is toch wel een van de favorieten. Dus dat wordt een soepele avond. (hoop ik).