donderdag 17 april 2008

vrijdag 18 april 20.00 uur

Dat was me wat vannacht. LEKKAGE! Gelukkig niet van de gasleiding, maar er was een dopje van de sondevoedingslijn los geraakt. De sondevoeding was om 21.00 uur gestart en om 0.15 uur kwam de verpleegkundige er achter dat Wendy haar bed nogal nat was. Dus uit bed en alles schoon maken. Om daarna in een lekker schoon bedje weer verder te slapen.

Vandaag ging het gelukkig weer wat beter met Wendy. Ze heeft tot nu toe nog maar twee keer gespuugd.
Nou zou het kunnen dat de wisselende bloedsuikerspiegel de oorzaak is van het spugen. In iedergeval is de hoeveelheid insuline weer iets aan gepast.

Ook is er weer een ECG gemaakt, dit puur ter controle. Omdat een medicijn invloed kan hebben op het hart. We hebben hier nog niets over gehoord, dus nemen we aan dat het goed is.

Gewicht 19,9 kg.

Vandaag even met de stagaire van Meta op de ciber bike gefietst, maar hier had Wendy nog niet echt de fut voor.
En een half uurtje school om toch even de zinnen te verzetten.

Jammer genoeg was er vanmiddag niet de gebruikelijke bingo, maar een optreden van een russisch ensemble.
Dit waren 3 jongens en 5 meiden, ze zijn op tournee door Nederland. En ze zongen liederen die veel weg hebben van opera. Dus je begrijpt dat Jan even ging 'roken'. Maar wij meiden hebben natuurlijk wel aandachtig geluisterd.

Morgen komt Kevin gelukkig weer naar Groningen! Dus "alles onder controle"!

donderdag 17 april 19.00 uur

Er is eigenlijk niets veranderd sinds gisteren.Wendy blijft regelmatig spugen.

De hoeveelheid insule wordt nu dagelijks bijgesteld als dat nodig is. Doordat ze niet zo lekker is, wordt waarschijnlijk de werking van de insuline wat tegen gewerkt. Dus met meer insuline, moet de bloedsuikerspiegel beter worden, zodat er geen extra energie verloren gaat.

Dokter Rottier is weer langs geweest. Hij gaat overleggen met weer anderen artsen wat de oorzaak zou kunnen zijn van het spugen. Een medicijn, een te lage dosis Prednison of ......? Ja, wisten we het maar.
Ook de ontlasting is voor onderzoek weg. Maar dat duurt natuurlijk even voor we daar de uitslag van krijgen.

Gewicht 19,4 kg.
Longfunctie vandaag 31,6%.
Foto is goed en de longen klinken ook goed. Wel wat grove knisperingen, maar die zitten los. Dus dat kan Wendy weg hoesten.

Jullie vroegen of we gisteren knappe FC Groningen-spelers hebben gezien. Nou misschien wel, maar ze waren niet in tenue. En daar wij geen voetballiefhebbers zijn, hebben wij dus geen idee wie er voetballer is en zo ja wie het dan wel zal zijn. Er was er ook geen een handtekeningen aan het uitdelen, dus wie weet wat we gemist hebben!
Bij de buurjongen is wel een voetballer langs geweest en hij heeft een tshirt gekregen, maar toen waren wij beneden. En dat was geen speler van FC Groningen.

Vandaag geen fysio en geen school, want dat lukte echt niet. Wel staat de ciber bike nu hier op de kamer!
Dus als het weer wat beter gaat, kan de jongedame zo aan de slag.

Bij de sondevoeding wordt vannacht ook water gegeven, omdat uit het bloedonderzoek kwam dat ze meer vocht nodig heeft.
Verder hebben we nog niets gehoord, dus morgen een nieuwe dag met nieuwe kansen?