donderdag 24 april 2008

donderdag 24 april 14.00 uur

Helaas konden we gisteravond niet op de site komen, vandaar nu pas weer bericht.

Gewicht van woensdag: 20,3 kg
Woensdagmiddag moest Wendy longfunctie blazen, maar deze keer op de volwassenafdeling en ze moest ook in een soort telefooncel zitten. Daar in wordt de longinhoud gemeten.
De waarden die ze blies zijn nog steeds het zelfde.
Ook kreeg ze een apparaatje mee, waarmee je de FEV1 kan meten. Zo kunnen we het zelf bij houden en snel reageren als er iets gebeurd. De FEV1 is de hoeveelheid lucht die je in een seconde uitblaast.
Wendy was best zenuwachtig voor dit grote longfunctieonderzoek, maar toen ze er eenmaal zat, ging het als een trein en viel het allemaal heel erg mee.

Gelukkig ging het snel bij het blazen, want eigenlijk hadden we er helemaal geen tijd voor. Wendy haar knuffelhondje heeft namelijk een gebroken poot, hij is van de trap gevallen en moet snel naar het teddybeer hospital. Maar we waren er nog ruim op tijd.
Chin chan werd net geholpen, zijn "slurf" werd in het gips gedaan. Dit zag er wel heel erg indrukwekkend uit. Nou Dean, maar hopen dat hij zo lang zijn plas kan ophouden totdat het gips er af mag!
Wendy mocht gelukkig gelijk mee naar de spreekkamer. Na een aantal vragen werd er besloten om maar een rontgenfoto van de poot te maken. En ja hoor, de poot is echt gebroken. Dus snel een schort om, monddoekje voor, muts op en handschoenen aan om te helpen met het gips. En nu moet het hondje het gips zo lang om totdat het geen pijn meer doet.
Wendy vond dit echt heel erg leuk, ze straalde er van!

En er is zeker nog meer om voor te stralen! De 400ste kaart is aangekomen!!!!!!!!!!!!!
Het is nu echt zoeken naar een plekje om ze allemaal op te kunnen hangen. Maar wat staat het gezellig!
En tussen al die post zat ook een brief van een nicht van papa, Anna Schraa. Bedankt voor de knutsel spullen!
Tante Hiske had een mooi tshirt op gestuurd. Nou Hiske, hij staat haar erg goed!
En toen we na het eten 's avonds weer bij de kamer aan kwamen stond er een hele grote doos in de sluis. Wat is dat nu weer! Hij was heel erg licht en we mochten hem niet met een scherp voorwerp open maken?
En wat zat er in ................... een helium balon met winnie the pooh van de familie Bonne!! Wat een verrassing!

Met Wendy ging het woensdag erg goed, ze moest wel iets meer hoesten. Maar ze heeft aardig bewogen en ze voelt zich goed.
MAAR wat ze niet weet is dat ze morgen (donderdag) voor een bronchoscopie moet gaan. Dit vindt ze echt niet leuk en daarom hadden Jan en ik besloten om Wendy niets te zeggen. Iedereen werkte hier heel goed aan mee!! Zelfs toen de narcose-dokter kwam ging het goed. Deze dokter zei dat het alvast was voor als ze een keer een bronchoscopie zou krijgen.
Toen de insuline werd veranderd omdat ze natuurlijk nuchter moest zijn, konden we het gelukkig zo draaien dat ze er niets van in de gaten had.
Dus na een heerlijke nacht moest ik Wendy vanochtend om kwart over 7 wakker maken en haar vertellen dat ze om kwart over 8 een bronchoscopie had. Dus veel tijd om zich zorgen te maken had ze niet.
Wel zei ze dat ze het eng vond, omdat het haar longen niet zijn. Maar ik heb haar geprobeerd uit te leggen dat het nu wel haar longen zijn, want ze heeft ze nu gekregen.
Jeroen, dat assistent van de afdeling, bracht ons naar het endoscopiecentrum. Dit keer mochten zo wel Jan als ik mee naar binnen. Dokter Duiveman en dokter Vrijland waren er ook. Nadat Wendy rustig onder zeil was gegaan, konden wij in de wachtkamer wachten. Al na een half uurtje kwamen de doktoren er weer aan.
Met een bronchscopie gaan ze met een cameratje in de luchtpijp en longen. De aanhechting van de nieuwe longen zag er netjes uit.
De rechter long waarvan het diafragma het niet doet, ziet er goed uit. Uit deze long hebben ze uit de periferie (d.w.z. uit de diepte) twee hapjes genomen om te onderzoeken.
De linker long hebben ze uitgezogen, omdat hier wat ingedikt slijm zat. Dit slijm is niet zo dik als het eerder altijd was. En deze long is wat opgezet. Dit zou een ontsteking kunnen zijn, maar ze krijgt al medicijnen die hier goed voor zijn. Dus nu is het wachten op de uitslag van de biopten, dit kan ongeveer een week gaan duren, maar ja volgende week is het een week met feestdagen, dus we moeten maar afwachten.
In de uitslaapkamer kon ze niet echt lekker uitslapen, er was een klein meisje die erg van streek was en de hele tent bij elkaar schreeuwde. Maar we konden al snel weer naar de afdeling. En nu heeft ze al goed gedronken en ze is al naar de wc geweest, dus alles werkt weer!

We hebben Wendy vanochtend gewogen toen ze nuchter was, al had gespuugd en al naar de wc was geweest en ze had geen kleren aan en toch woog ze 20,1 kg!

Vanmiddag lekker rustig aan doen, er staat ook niets op het programma, dus lekker chillen!

Het nieuwe Ronald MC Donaldhuis bevalt goed. De bedden slapen volgens Jan goed. Ja, er zijn natuurlijk nog de nodige kinderziekten. Maar daar wordt aan gewerkt. En dat is ook de reden dat de oude garde er nog maar alleen is. Pas als ze er aan toe zijn, komen er weer nieuwe gasten bij.