woensdag 19 maart 2008

donderdag 20 maart 19.00 uur

Silvia: we hebben jullie kaarten zeker gekregen, hartstikke leuk. Wendy kijkt er al naar uit om weer een spelletje met je te doen. Doe je je vader ook de groetjes van ons.

Margreet: Wendy heeft geen luisterboek nodig, ik lees haar voor! En ze kan nu ook weer zelf lezen.

We hebben in het Ronald MC Donaldhuis een clubje, we gaan met de pasen gezellig gourmetten!
En vanuit het huis gaan we op eerste paasdag eieren zoeken in het nieuwe Ronald MC Donaldhuis en daarna brunchen. Super gezellig!

Voor vandaag niet zoveel te melden. Gewicht 20,3 kg.
Met de fysio weer op de trap geweest en dit ging al een stuk soepeler dan gisteren. Ze is zeer tevreden.
De juf heeft ook weer een aantal werkbladen met taal en rekenen gegeven, ze heeft ze uitgelegd en dan heeft Wendy tot dinsdag de tijd om het te maken. Maar ja, jullie kennen Wendy wel, ze waren vanmiddag al af.

Anne en Kelly wat een fantastische doos! De vlinders hebben we op het raam geplakt, staat echt cool. En Wendy heeft het haarelastiek al in gehad, toen we naar beneden gingen.

Ik kan aan Wendy ook heel goed merken dat het goed met haar gaat, ze krijgt weer praatjes. Alle goede adviezen van de verpleegsters en moeders in de wind slaan. Maar ik heb volgens Wendy een chantage middel, als het me te gek wordt ga ik gewoon dreigen dat ik de volgende nacht bij Kevin en Jan ga slapen. En dat wil ze echt niet.

Vanmiddag met Jan en Kevin de stad in geweest, helaas regende het. Wendy wil graag een nieuw boek van Pinkeltje, kunnen we toch in Groningen geen boek van Pinkeltje vinden! En Kevin kon ook al geen leuke trui vinden. Ondertussen was Wendy met de PM'er (pedagogisch medewerker) een spelletje aan het doen.
Vanavond met een ander gezin uit het MC huis en met Wendy gezellig gegeten in het personeelsrestaurant.

De komende dagen gebeurt er natuurlijk niet zoveel hier i.v.m. goede vrijdag en pasen. Vandaag zijn er ook 10 kinderen van deze afdeling met ontslag gegaan. Dus het is een stuk rustiger, voor zolang het duurt.

woensdag 19 maart 17.15 uur

Wat een nacht!!!!! Van 21.30 tot 0.30 uur achter elkaar geslapen! Helaas maakte Ruby, onze verpleegkundige, ons toen wakker. Wendy moet namelijk midden in de nacht medicijnen en sprayen. Daarna weer snel slapen.


Als juf Aya of de familie Klein dit leest: Aya zou je wat schoolspullen kunnen meegeven aan Sjoerd? Hij komt zaterdag gezellig op bezoek. Wendy is vandaag met de ziekenhuisschool begonnen, met spullen van hier. Maar dan kan ze na de Pasen met haar eigen spullen aan de gang. Alvast erg bedankt!!


Wendy weegt vandaag 20,0 kg. Dit schiet dus niet erg op, maar Wendy heeft vandaag al een paar hapjes yoghurt gegeten! Jawel, er is een begin.


Marcel: de rondetijden zijn moeilijk te klokken, omdat de rondjes steeds anders zijn. Dan een rondje over de afdeling, dan weer een stukje lopen naar de fysio-gymzaal. En nu mag Wendy ook mee naar beneden! Wel nog met de rolstoel, maar dan loopt ze beneden een stukje zelf.


Fam. Burgman: Helaas was jullie kaart niet nummer 152, maar al 169!!!!! Echt onvoorstelbaar, zoveel kaarten. We zijn nu met het vierde raam bezig dicht te plakken.

Saskia: Laat Reno alvast maar weer warm lopen, want Kevin komt waarschijnlijk na de pasen weer naar huis. Hij mist school zo ontzettend erg !?

Wendy is vanochtend met de fysio naar de gymzaal geweest. Daar heeft ze onder andere ook trap gelopen. En oefeningen gedaan om wat rechter op te staan.

Ook de schooljuf kwam op de kamer. Ze had ook voor Kevin wat meegenomen. En ze kregen zelfs huiswerk op. En dat moet morgen al af zijn. Gelukkig zijn het een soort woord-puzzels en niet zo heel erg moeilijk.

Vanmiddag zijn we naar beneden geweest met z'n allen. Er waren twee hiphoppers. Erg leuk, maar vooral Kevin vond het natuurlijk te kinderachtig. Maar ik vond dat ze het heel leuk deden, ook naar de kinderen toe, complimenten.

Het wordt hier op de afdeling steeds ingewikkelder, er zijn nu 3 cf-ers. Dus er worden afspraken gemaakt, wanneer wie van zijn kamer af mag.

Voor vanavond staat er hachee met rode kool op het menu in het personeelsrestaurant, dus dat gaan we zo ophalen en dan eten we dat gezamelijk op de kamer van Wendy. Toch wel luxe hoor al twee weken niet hoeven koken. Al hoewel iedereen moeders kookkunst wel mist!? Hoop ik tenminste.