woensdag 9 april 2008

woensdag 9 april 20.30 uur

De sondevoeding wordt vandaag verhoogd van 1400 ml naar 1500 ml per etmaal. En vanaf morgen gaan we overdag drie porties geven en 's nachts continu. De porties worden 350 ml per keer. We beginnen met de porties rustig te geven (per portie ongeveer 3,5 uur!) en gaan dan steeds de tijd verkorten naar ongeveer 50 minuten per portie.

Mevr. Geluk, de diabetesverpleegkundige, bracht vandaag nog allerlei informatiemateriaal. Dit is echt info-materiaal voor kinderen, zodat Wendy het ook snapt.
Ze heeft aan Wendy aan de hand van een tekening uitgelegd wat suikerziekte is. Nu kan Wendy zich een voorstelling maken wat er niet goed gaat in haar lijf.

Met de fysio zijn we met de kaart voor Bjorn in de hand naar de postkamer gegaan. En wat blijkt, er is gewoon niemand in de postkamer! Toen heb ik na de fysio de kaart maar even afgeleverd bij de thorax IC. Later las ik op zijn blog, dat hij nu ergens anders ligt. Maar het zal wel goed komen. Wendy heeft vandaag stevig de pas er in, wat goed zeg!

Nu wachten we helaas op de afdelingsarts. Het infuus doet zeer en er moet dus een nieuwe in. Wat een vervelende afsluiting van de dag, maar we moeten maar denken dat we daarna lekker kunnen gaan slapen en anders was het denk ik een lange en voor Wendy vervelende nacht geweest.
Ik vind het altijd erg knap van Wendy dat ze het gelijk zegt als het infuus pijn gaat doen. Ze weet wat er dan moet gebeuren. En aan de andere kant weet ze ook wat er gebeurt als ze niets zegt. Maar voor zo'n meid van 10 jaar vind ik het echt dapper!

Bloeddruk is vandaag al beter!
Gewicht praten we maar niet over.
Bloedsuikerprikken is een eitje. Alleen heb ik Wendy al twee keer geprikt zonder dat er een druppel bloed komt en dat is wel lullig. Maar we hebben nu wel de juiste diepte gevonden voor de naald.

Vanmiddag waren er twee gochelaars. Er kwam er een bij Wendy op de kamer en hij liet een klein trucje zien.
De rest hebben we via de tv gevolgd.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

nou wendy zet hem op daar! Was de goocheltruc een beetje leuk??

xxx jolien

Anoniem zei

Hoi Allemaal,
Soms is het volgens mij echt super gezellig in Groningen bij jullie?
Clowns en googelaars, Bingo het klinkt allemaal goed!
Ik mag morgen avond te koken van papa's werk maar weet niet of dat zo gezellig is als bij jullie.
Maar dat horen jullie ook vast wel weer daar! Fijn te lezen dat het in kleine stapjes maar nog steeds iets beter met jullie gaat. En Wendy is echt een kanjer,super Wendy
Maar wel vol houden hé!
Hoofd om hoog en neus in de (Wind) of de airco.Zet hem op daar!!
Groetjes Kees en Esther en kids

anne-marie zei

hoi Wendy
Leuk die clowns .In zon ziekenhuis beleef je wel van alles.
Je hebt trouwens een gezellig kamertje daar.je ebnt wel een stoere meid lees ik. Kei goed Heb je nog wel zin in boterhammen als je al zoveel sondevoeding krijgt. Liefs groet anne-marie, je weet wel wie

Anoniem zei

Hoi Wendy en de rest.

Jolanda heeft weer veel nieuws te melden. alleen van dat infuus is wel wat minder.
Wendy je bent een kanjer want het valt allemaal niet mee.
Maar dat van die gochelaars is wel weer leuk(kunnen ze je niet naar huis goghelen ) hahaha.
Jolanda van dat prikken in de vinger voor een druppel bloed eerst even flink wrijven over je vingertop bij Vincent hielp dat.

Groeten uit Vlaardingen,
dikke kus van Andre en Nel.

Anoniem zei

hallo Wendy en jolanda jan Hier toch weer even een paar regels uit Schoorlwe lezen dagelijks je verslag.Wat zijn jullie samen een keien,om dit alles te doorstaan petje af .Ook Wendy wat een doorzetter.Gelukkig dat haar bloeddruk weer beter gaat.Ik hoop dat deze reactie weer goed over komt. groeten en liefs voor jullie allen!!!!!

Anoniem zei

Lieve Wendy jolanda Jan en kevin, elke avond voordat wij naar bed gaan lezen wij wat je moeder allemaal schrijft, naalden infusen je leren prikken. Ee gaat geen avond voorbij dat wij geen kaarsje voor jullie branden, want jullie verdienen alle respect en liefde van de hele wereld. Kan niet anders zeggen jullie zijn met zijn alle TOPPERTJES knuf van helmich saskia demi en reno