maandag 17 maart 2008

maandag 17 maart 19.30 uur

Tot nu toe werden de rontgenfoto's op de kamer gemaakt. Maar vanaf nu moeten we gewoon naar de radiologie toe.
Lekker even aan de wandel dachten we, maar Wendy moest een mondkapje voor en daar kreeg ze het heel erg warm van.

Wendy woog vandaag weer 20,0 kg.

Ik vergeet trouwens te vermelden dat we een hele beste nacht hebben gehad. Zefs de zuster zei dat we van ons schema af waren.

Vandaag weer visite! Juf Aya kwam samen met Gretha langs. Voor degene die de reacties lezen: het antwoord op het raadsel van juf Aya is niets.
Toen we werden opgebeld om naar Groningen te gaan, zei Wendy: nu kan ik geen topografie leren. Nou Juf zorgt er voor dat Wendy een taalblok en haar topografie hier krijgt, want dat wil ze graag doen.
Gretha had alvast de paaswandeling en het voorjaar (een lammetje) hier heen gebracht, hoewel het hier sneewde vandaag.
Ook kwamen Jan en Truus langs zij namen een hele vrolijke smiley-ballon mee, om ons op te vrolijken.

Wendy heeft vanmiddag longfunctie geblazen en op de gang gelopen. Heel erg knap!

Maar vandaag is het niet helemaal lekker. Wendy moet 2 liter aan vocht binnen krijgen op een dag. Met alleen sondevoeding en zelf drinken red ze het niet. Het antibiotica dat nog via het infuus liep, is gestopt (fortum). Maar het infuus blijft voorlopig nog zitten om zo via deze weg nog wat extra vocht binnen te krijgen. En met de sondevoeding wordt er ook nog water meegegeven. Wendy heeft regelmatig buikpijn. Dat is heel vervelend en absoluut niet leuk voor haar. Het is te hopen dat het snel over gaat.
We hebben van de arts nog niets gehoord van de foto en van de longfunctie.

Dus Jan en ik hebben een niet zo'n heel goed gevoel over vandaag. We hebben een gesprek aangevraagd met de arts, maar pas woensdag is er overleg met de gezamelijke artsen. Maar misschien kunnen we morgen wel al iemand spreken?

Maar de stiekeme gedachten om met de pasen thuis te zijn, lijkt verder weg.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha Wendy, wij, Remko, Inge en Sjoerd, hopen echt dat je met pasen thuis kunt zijn en alles langzaam maar zeker een beetje beter blijft gaan!!!


Maar als je het leuk vindt en je bent dan nog in Groningen, zou je het leuk vinden als we even om de hoek kwamen kijken??

We zijn dan redelijk in de buurt en zijn eigenlijk wel heel nieuwsgierig naar hoe je er bij ligt!!

Als bezoek te vermoeiend voor je is, dan moet je het natuurlijk gewoon zeggen!!

We wensen je in ieder geval heel veel sterkte en hopen dat je snel weer naar "Durp" komt!!!

gr. Remko Inge en Sjoerd.

Marjolein zei

We hadden het er zaterdag nog over gehad, of je al naar beneden moest voor de rontgen en vanaf vandaag moest je toch wel. Wel lekker om even van je kamer te zijn. Ik hoop dat de foto wat beter is. Dat je door het bewegen steeds even dieper moet ademen en dat je longen daardoor steeds meer 'uitvouwen'.

Hopelijk heb je ook weer een aantal % erbij met de longfunctie!

Buikpijn is heel vervelend. Het kan best door de medicijnen komen.. Ik had er ook last van, erge diarree ook. Door alle nieuwe medicatie die ik kreeg. Ik hoop dat je daar snel wat minder last van hebt.

Irritant dat jullie geen arts hebben gezien.. Op de volwassenen afdeling zag ik elke ma-woe- en vrijdag de arts en op de andere dagen kwam ook de nurse-practitioner. Die kon altijd meteen overleggen. Hopelijk horen jullie morgen wel iets en anders zou ik er gewoon weer naar vragen hoor!

Heel veel succes maar weer!

Houd vol, het gaat allemaal steeds een stukje beter!

Liefs, Marjolein

Fam. Bagchus zei

Hallo allemaal,

Hier weer een berichtje uit Maassluis. We hopen dat de buikpijn snel overgaat want dat is nooit leuk. Even niet zo goed nieuws maar vergeet niet dat er heel veel goed nieuws is geweest. Gelukkig maar. Morgen weer een nieuwe dag, we duimen dat het dan beter gaat.
Isabelle vraagt of Wendy het huis Anubis heeft kunnen volgen. Isabelle en Stefan zitten rond zeven uur gekluisterd aan de buis. Het is wel spannend vind je niet Wendy? Die Wolf is maar een enge vent! Kijkt Kevin er ook naar?

Nou dit was het weer even.
Veel succes daar in het hoge noorden en hopelijk is er weer goed nieuws morgen.

groetjes, Leonard, Pamela, Isabelle en Stefan.

Anoniem zei

Hallo allemaal,

Dipdagje vandaag! na al die goede berichten en dagen moet zo'n dag ook kunnen.
Morgen is er weer een dag, hopelijk wordt die beter en krijgen jullie een arts te spreken, want die horen er natuurlijk wel te zijn als je ze nodig heeft.

Goh, dat zou mooi zijn als je met de paas al naar huis mag, dan ben je eerder thuis dan opa Wendy!
Kan je evt nog bij hem op ziekenbezoek!

Kop op, Hou vol, rustig aan, het gaat allemaal zo goed voor je weet sta je weer op de 'texelse boot".

Jullie allerliefst tante en schoonzus

zuurtje zei

Hallo Wendy,je had vandaag geen leuke dag hè maar dat blijft niet hoor morgen ziet het er allemaal weer beter uit. Je hebt alles al zo goed gedaan ja en dan heb je een dag dat het tegen zit gaat allemaal over voor je het weet zien we je in de Klimpstraat maar het is hier koud hoor echt Texels weer.Groetje ook aaan je ouders en Kevin.Jeanne van Woensel

anne zei

hallo wendy jolanda kevin en jan
ik hoop dat jullie weer een beste nacht hebben gehad.
en dat het vandaag wat beter gaat.
en ik hoop dat jullie gauw iemand spreken.
dikke knuffel van ons

Anoniem zei

He Wendy en familie,

Ik hoop dat jullie nu een betere dag tegemoet gaan als gister en tevens dat je weer een goede nacht hebt gehad.
We wachten rustig af wanneer je naar huis mag. Lekkerste is natuurlijk dat je snel naar huis komt, want er lopen allerlei lammetjes buiten op de dijk. Het is echter nu vies koud buiten.

Hoop je snel te zien,
Freerk

Anoniem zei

Lieve wendy en familie, wat vervelend dat wendy buikpijn had, en ze maakt al zoveel mee. En jullie natuurlijk ook, ver weg van huis van jullie eigen omgeving en jullie eigen bedje. We leven allemaal met jullie mee, en ik weet zeker het hele dorp denkt aan jullie en missen de hele fam abma zonder jullie is het gewoon niet hetzelfde. We blijven gewoon een kaarsje branden totdat jullie weer thuis komen. Heel veel liefs en sterkte Helmich saskia demi en reno.

p.s dit is voor jou kevin, reno is ook niet hetzelfde nu dat jij er niet bent. Het is zelfs zo erg dat hij nog niet eens naar het pannaveldje is geweest en je kent reno en niet voetballen dan moet hij zijn vriend wel heel erg missen. Maar ik geloof dat sms wel heel goed lukt zo te merken aan zijn beltegoed ha ha gr je schoonmoeder saskia ha ha ha