vrijdag 30 mei 2008

vrijdag 30 mei 20.30 uur

Het zag er allemaal zo veel belovend uit de laatste dagen, maar vandaag hebben we het idee dat we weer terug bij af zijn. Van voor de OKT3. Wendy heeft weer buikpijn, ademt weer zwaarder, heeft weer last van opvliegers, het slijm zit weer vast in haar keel en geeft weer over. Ze voelt zich duidelijk niet prettig.
Maar ja, waar komt het nu van.
1. Het kan zijn door afkick verschijnselen van de prednisolon. Deze is in 3 dagen van 30 mg naar 4 mg per dag gegaan. Inmiddels is dit nu weer 10 mg per dag.
2. Het kan zijn door de sondevoeding, die is van continue naar porties gegaan, dus de inloopsnelheid is hoger. En doordoor is de suikerspiegel weer instabiel.
3. De buikpijn zou van een medicijn kunnen komen, omdat steeds ongeveer een uur na de gift ze buikpijn krijgt. Alleen dan krijgt ze 3 medicijnen te gelijk steeds, dus waar de buikpijn van komt is onduidelijk. En deze medicijnen kreeg ze vorige week ook en toen had ze geen last.

In ieder geval is duidelijk dat het niet duidelijk is waar dit nu zo weer vandaan komt. En dat werkt zeer frustrerend. Want nu gaan alle afzonderlijke specialisaties (longartsen, diëtisten, cardiologen, enz.) zelf conclusies trekken en wordt er van alles veranderd zodat niet duidelijk wordt waar het nu van komt.

De foto was het zelfde als de laatste.
Wendy gaat weer aan de floxapen (antibiotica). Omdat het sputum nog steeds geel is. En er nu dus meer kans is op infectie.

Wel is het insuline-infuus er uit. Dus nu is ze infuus vrij! Dit houdt in dat we weer insuline spuiten.

Er kwam vandaag ook een cardioloog langs, want haar hartslagfrequentie blijft, sinds de operatie, hoog. Haar hartje slaat ongeveer 130 keer per minuut. Ze heeft al weer een ECG gehad. Hier uit kon de cardioloog halen dat het hart wel regelmatig klopt. En nu heeft ze voor 24 uur een kastje (holter) om de hartslag te registreren.

Vanmiddag gingen we met Joyce (fysio) aan de wandel. Hebben we op de terug weg belletje trek gedaan bij de kinderlongartsen! Dokter Koppelman riep eerst "ja" en was daarna heel snel op de gang en kon er wel om lachen. Hij was blij Wendy op pad te zien. Dokter Rottier riep alleen maar "ja". En dokter Vrijlant was er niet. Dit moeten we maar eens vaker doen, kijken of de reactietijden sneller kunnen.Hahahaha.

En het bad ritueel moet nog een dag wachten, want ze heeft nu weer plakkers overal voor de ECG. Dat schiet weer niet op. Maar wat in het vat zit ........... verzuurt niet!!

7 opmerkingen:

anne-marie zei

ja ,hier zit ik dan, weet het ook niet.
Waar moeten de artsen nu het eerst beginnen. Misschien toch de voeding, of voor verspreiding van medicijnen kiezen, ik kan niet op dokters stoel gaan zitten, maar een ding is wel belangrijk dat niet iedereen op eigen houtje iets gaat veranderen.
Volgens anita werken ze toch achter de schermen samen?
Had ik vandaag gedacht dat mijn kanjers het wel zonder mijn duimen af konden, begin ik meteen weer, Ik wens jullie al dat wat jullie je zelf ook wensen.
Veel liefs
anne-marie

Anoniem zei

He gatver! Het klonk allemaal zo goed. En nu lijkt het ineens weer zo onduidelijk. Wat ik wel heel erg goed vond, was om Wendy eindelijk weer op msn te zien. Heerlijk even kunnen praten met een aantal kinderen uit de klas. Ze vonden het geweldig en het groepje eromheen werd steeds groter. Ik ben normaal best streng, toch Wendy?, maar ik was zoooo blij je op msn te zien, dat ik het maar even helemaal heb laten gebeuren. En de klas was ook zo blij, het kontakt zo werkt voor hen toch beter dan alleen te kunnen reageren. Maar de werkbrieven waren niet allemaal af.... Ach ja, jij stond er ook op, dat zie je wel verschijnen.
Oh ja, ik had je nog een raadsel beloofd:
K O O R T S M E E T S Y S T E E M S T R O O K

Wat is er speciaal aan bovenstaand woord?
Succes en vele groetjes, juf Aya

Anoniem zei

Hoi hoi
Wat vervelend om te lezen dat weny zich weer niet helemaal fit voelt..!! rustig aan allemaal daaro en ze komen er vanzelf achter waar dit van komt!!! Het is moeilijk maar ze moeten het gewoon vinden..!!!
En anders komt Dokter Bianca wel even kijken:D
Hou jullie taai

Hele Dikke Kuss voor jullie

Bianca En Nika

anne zei

hey Wendy en Jolanda en Jan
pot verdikke, nou Wendy ik hoop dat ze het gauw vinden.
Mop we blijven duimen.
Wat zullen jullie een lol hebben gehad met belletje trek :)
en dat je maar snel gebruik kan maken van het bad.
nou lieverd zet hem op kus uit hilversum xxxx

Anoniem zei

Hoi Wendy en de rest.
Wat en tegenvaller voor ons allmaal maar in het bijzonder voor Wendy
Maar de moed laten julie niet zakken want belletje trek is ook leuk dus een lach en een traan.
Lieverds ik weet echt niet wat ik moet zeggen maar houd de moed erin.
Groeten vanuit een zonnig Vlaardingen.
Dikke kus van Andre en Nel.

Marjolein zei

Hè meid toch.
Ik hoop echt dat ze kunnen vinden wat dit dan weer is.
Ik denk aan jullie daar in Groningen!

Liefs

Alida zei

Hallo jullie daar in Groningen,
Alles is al gezegd!
Ik heb geen extra woorden meer.
Wil jullie alleen heel veel sterkte wensen.
Wat is het leven momenteel zwaar voor jullie.

Liefs Alida