dinsdag 1 juli 2008

dinsdag 1 juli 19.15 uur

We zijn weer thuis. Maar deze keer gingen we ook eigenlijk met een gerust hart heen.

Deze keer moesten we heel vroeg op, 4.30 uur! We moesten namelijk de 6 uur boot hebben.

Wendy moest zo vroeg mogelijk in het UMCG zijn, want dan kon er een dalspiegel worden geprikt van de Tacrolimus (medicijn tegen afstoting).

Robin (een vriend van Wendy) was mee. Ze hebben gisteren met z'n tweeën de hele dag lopen zeuren dat Robin mee moest. Uiteindelijk zei Jan: "Wendy als jij 5 keer de straat heen en weer loopt mag hij mee." Nou en daar ging madame, lopen dat ze kan!

Maar verder is het qua bewegen aardig, het is alleen jammer dat ze de knop nog niet heeft gevonden om uit zichzelf te gaan bewegen.

Maar afijn, we waren dus heel vroeg in Groningen. Gelijk bloed prikken, foto en longfunctie en daarna naar dokter Koppelman. De foto is nog steeds het zelfde. Het bloed leek zo op het eerste gezicht goed. En de longfunctie ............... was vandaag goed! FEV1 40%!!!!!! Dat gaat de goede kant op. Hij was dus tevreden, allen moet er nog meer bewogen worden!! Door Wendy zelf!!!

Toen moesten we opschieten want we waren bijna te laat voor het zwemmen. En dat is juist het leukste van de dag! Het was weer heerlijk. Robin heeft ook lekker meegezwommen en van Meta mag hij volgende week weer mee. Maar dan moet Wendy elke dag minstens twee keer 8 minuten lopen! Dus we zullen zien.

Gauw aankleden en weer snel naar de kinderpoli voor de nefroloog. Wendy haar hartslag blijft nogal hoog. In rust ongeveer 125 slagen per minuut. Dus weer een medicijn, atenolol, erbij om deze lager te krijgen.

Even langs de apotheek om dit op te halen en een broodje bij de AH scoren om daarna weer terug te gaan naar de kinderpoli. Daar hadden we nog een afspraak met de cardioloog. Eerst een hartecho maken en daarna bij de arts langs. Alles was goed, dus daar hoeven we pas weer over een half jaar terug te komen.

Uiteindelijk na een lange dag in een koel ziekenhuis konden we om 15.oo uur weer in de auto stappen. Gelukkig was het nu niet zo druk op de weg.

We hebben de familie Ronckers gesproken. Leuk om ze weer te zien en even bij te praten. Toen wij weg gingen moesten hun nog wachten op de uitslag of ze wel of niet naar huis mochten. Nou Dean (en familie) ik hoop dat jullie nu ook thuis zijn.

8 opmerkingen:

anne-marie zei

Fijn dat het met wendy zo goed gaat
Kan jullie al wel verklappen, dat dean na overleg met de volwassen tranplantatie afd,ook naar huis mocht.
Nou wendy meisje, dat bewegen moet er dus echt van komen.
je kunt het heb je bewezen,Ben erg blij voor jullie dat het nu zo goed gaat, houden zo groetjes anne-marie

Marjolein zei

Allemaal goed nieuws! Super hoor!

Volgende week maar weer een paar procentjes hoger?!

Liefs

Anoniem zei

Hoi Wendy en de rest.

Wat een fantastisch nieuws en bovenal wat een goede vriend is dat waardoor je zomaar gaat lopen,
Robin bedankt.
Zo te lezen hebben julie een drukke dag gehad en lekker gezwommen
Geen stress in de auto op de terugweg?
Groeten vanuit een warm Vlaardingen
Dikke kus van Andre en Nel.

Anoniem zei

hallo,allemaal
even een berichtje van ons,wij
zijn erg blij voor jullie met de
vooruitgang,
veel liefs tante nel oom jaapxxxx

Yehudith zei

Hallo,

Ik reageer bijna nooit, maar volg het verhaal wel op de voet. Echt super dat de longfunctie vandaag weer wat hoger was dan de vorige keer. Hopelijk zet dat door!

En nu weer lekker genieten van het thuiszijn (en de zon).

Groetjes, Judith

Anoniem zei

Hoi Wendy, Jan en Jolanda,

Blij dat het steeds beter met je gaat meid, hopelijk knap je steeds meer op en krijg je de energie om zelf meer te bewegen.
Goed je best doen en de groeten aan je ouders.

Jacco, Marloes en Niek

Anoniem zei

Hoi allemaal,

Fantastisch dat het allemaal de goede kant op gaat.
Wendy meis, ik hoop dat je de energie krijgt om vanzelf wat meer te gaan bewegen, je ziet het, het gaat steeds beter met je longen, door dat je conditie beter wordt en daar mee ook je uithoudingsvermogen.
Ik hoop dat als je daar aan denk, dit positief zal werken om de kracht daarvoor te vinden, en het zelf leuk zal gaan vinden.
Is het anders niet leuk om samen met een vriendje of vriendinnetje te gaan bewegen, samen wandelen of fietsen, dit is nog gezellig ook.

nou iedereen een dikke kus,

groetjes Petra, Anton en Ricardo.

Alida zei

Fijn te lezen dat het in ieder gevaal stabiel is gebleven.
Waarom heb je zo'n hekel aan bewegen Wendy? Is dat omdat je spierpijn krijgt?
Zwemmen vindt je wel heel leuk heb ik begrepen.

Maar wel weer een lange dag voor jullie zeg. Poeh... dat valt ook niet mee.
Nu weer fijn genieten van elkaar en van jullie mooie eiland.

Liefs Alida