donderdag 15 mei 2008

donderdag 15 mei 14.00 uur

We hebben vannacht wel heel goed geslapen. Ruby, onze verpleegkundige van vannacht, zei dat ze wel 40 keer binnen is geweest, omdat dan het alarm weer af ging van de saturatie. Deze was vannacht af en toe zelfs 70 !! Dat is wel heel erg laag. En wij hebben er allebei niets van gemerkt.

Dokter Duiveman kwam vanochtend langs met de uitleg waarom ze vannacht deze metingen hebben gedaan.
Ze hebben het operatierapport nog eens doorgenomen. Daaruit kunnen hun alleen maar concluderen dat de zenuw van het middenrif niet kapot is. Maar dus waarschijnlijk gewoon de tijd (lees: enkele maanden) nodig heeft om weer in werking te komen. Doordat deze rechter long het dus niet goed doet, is de stroom van de lucht niet alleen gericht van binnen naar buiten en vise versa. Maar ook van links naar rechts. Vooral 's nachts is dit het ergst. Daardoor is de uitwisseling van zuurstof en CO2 niet optimaal. Dat willen ze dus meten. Zodat ze daar bewijzen voor hebben.
Mocht dit het geval zijn, dan zal Wendy 's nachts met een neuskapje op moeten slapen. Daardoor wordt ze dan als het ware beademd. Zodat de ademhaling wel goed gaat. En als het goed is zal ze zich dan beter moeten gaan voelen.

De artsen hebben nu geen aanleiding om te denken aan een afstoting of infectie. Bij volwassenen gebeurt het vaker dat ze een aantal maanden aan zo'n machine moeten 's nachts, net zo lang dat het middenrif het zelf weer doet.

De kaarten teller staat nu alweer op 25 !!!

4 opmerkingen:

Marjolein zei

Ik heb het ook vaker gehoord. Nog even een tijdje aan de bi-pap na transplantatie.
Ik hoop dat dit het is en dat het gaat werken voor Wendy zodat ze zich weer snel wat beter voelt. Saturatie in de 70 is inderdaad erg laag.

Ik denk aan jullie

Liefs, Marjolein

Anoniem zei

Hoi Wendy en de rest.

Waarschijlijk geen afstoting dat is toch super goed nieuws !!!!
Is dat erg vervelend met een neuskapje slapen ?
Nou Wendy ik hoop dat je je nu weer snel wat beter voelt.
Groetjes uit een wat minder zonnig Vlaardingen
Dikke kus Andre en Nel.

anne-marie zei

super cool zon neuskapje wendy.En als je dan meteen een fitte start in de dag hebt,kan toch zeker niets meer kapot wel?
Gewicht nog steeds stijgende lijn?
groetjes anne-marie
Jolanda wil je mijn twee grote kanjers even knuffelen van me als je ze ziet.
Kunnen ze nu goed gebruiken.
groetjes anne-marie

Anoniem zei

Nou Wendy, dat zou nou wel heel fijn zijn als je je hierdoor wat lekkerder gaat voelen. Wie weet, we blijven duimen. Ik vind het wel knap wat ze allemaal kunnen in het ziekenhuis, maar eigenlijk vind ik het van jou en je vader en moeder en broer ook wel heel knap. Jullie houden het zo goed vol en zetten zo goed door. Die hele lijst van dingen die de hele dag moeten gebeuren, heeft wel indruk gemaakt. En dan dat geprik in je arm. Bah, vind je niet. Dus als het de dokter lukt om je wat beter te laten voelen zou dat prachtig zijn. Groetjes, juf Aya